Ademende Dames Voor Killtec Waterdichte Jassen
Animal Blauwe Dames Voor Blauwe Voor Sweaters Sweaters Animal fEqxUv1

Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blauwe Blauwe Ara Voor Dames Sneakers Sneakers Dames Voor Ara Ara Blauwe rxqrncT4w

Blog

Waterdichte Killtec Jassen Ademende Voor Dames
-->
28 apr 2014
/
Geplaatst door
/
Comments0

Lenig worden, ik vind dit altijd een moeilijk begrip. Iedereen heeft namelijk zijn eigen mogelijkheden en beperkingen. Zo zal de ene persoon lichamelijk meer mogelijkheden hebben in een bepaald gebied dan een ander.

Wel is het mogelijk om flexibeler te worden doormiddel van Yoga. Je verlengt je spieren en je verstevigt ze. Lenig worden is dus mogelijk, binnen je eigen grenzen!

Om ervoor te zorgen dat je de lenigheid bevordert, is het aan te raden om drie keer per week oefeningen uit te voeren die flexibiliteit vragen. Zo bouw je kracht en flexibiliteit op en kun je dit ook beter onderhouden.

Lenig worden, hoe helpen Yoga oefeningen daarbij?

Bij het lenig worden is het van belang dat je eerst gebruik maakt van een goede warming-up. Hierdoor worden je spieren warm, komt de doorbloeding op gang en kun je optimaal stretchen.

Bij een goede warming-up kun je in de Yoga bijvoorbeeld denken aan de Zonnegroet. Hierbij worden de verschillende spiergroepen op een verantwoorde manier opgewarmd.

Denk bij de uitvoering van de Zonnegroet aan een langzame opbouw. Begin je koud en wil je graag je spieren opwarmen, start dan rustig en bouw het tempo langzaam op. De Zonnegroet zelf bevordert ook al het lenig worden.

Daarnaast kun je natuurlijk ook gebruik maken van andere series Asana’s. Hanteer hier ook een langzame opbouw.

Blijf tijdens de oefeningen goed doorademen. Bij Yoga leidt de adem de beweging, zodat je meer ruimte kunt krijgen in de oefeningen. Je ontspant, maar krijgt tegelijkertijd meer ruimte.

Door je adem in te houden, zul je de oefeningen geforceerder en moeilijker uit kunnen voeren. Je spieren kunnen verstijven, waardoor het lenig worden wordt afgeremd.

Lenig worden, 3 Yoga oefeningen voor jou!

Doordat ieder lichaam anders is, zal het per persoon verschillen waar hij of zij de flexibiliteit wil bevorderen. De volgende oefeningen spitsen zich alle drie op verschillende gebieden in het lichaam.

Denk ook weer bij deze oefeningen aan je eigen grenzen. Wat heb ik nodig en wanneer moet ik stoppen? Forceer niet, want dit kan juist blessures veroorzaken.

Met een langzame opbouw kom je veel verder!

Neerwaartse hond (hamstrings, rug en schouders). Hierbij begin je op handen en knieën. Armen onder de schouders, knieën op heupbreedte recht onder de heupen.

Krul de tenen in de mat en duw je billen in een uitademing omhoog. Je armen zijn gestrekt, je hoofd is in het verlengde van je rug tussen de armen. Je voeten probeer je zo ver mogelijk naar de grond te krijgen. Kijk hierbij tot hoe ver het goed voelt.

Ademende Jassen Killtec Dames Voor Waterdichte r1rwqH Ademende Jassen Killtec Dames Voor Waterdichte r1rwqH

Blijf even in deze houding, maar let erop dat je niet in je schouders gaat hangen. Stop op het moment dat het genoeg is.

Vlinderen (flexibiliteit van het bekken). Hierbij plaats je de voetzolen tegen elkaar. Je rug en nek zijn recht en uitgestrekt naar het plafond. De handen plaats je bij de enkels of de tenen. Nu ga je met de knieën een vlinderbeweging maken.

Probeer het gebied van het bekken zoveel mogelijk te ontspannen. Houd vast op het diepste punt en blijf daar even. Daarna kun je met een rechte rug ook langzaam naar voren bewegen terwijl je in deze houding zit.

Zittende tang (onderrug). Leg je benen lang naar voren neer. Op een uitademing laat je je handen over je benen naar voren glijden. Het bovenlichaam strekt zich eerst zo ver mogelijk naar voren. Op een inademing kom je weer terug.

Herhaal deze oefening een aantal keren, pak je enkels vast of een andere plek op de benen. Jouw eigen maximale punt. Blijf hier even en adem door in deze houding. Let op dat je het bovenlichaam blijft strekken.

En variatie op deze oefening kan zijn dat je benen in kleermakerszit legt of in een V-vorm naar voren. In dit geval schuif je de handen op de grond zo ver mogelijk naar voren.

Sluit de oefeningen af met een volledige ontspanning, zodat het lichaam na de inspanning even kan rusten.

Bekijk ook onze YouTube video’s voor meer Yoga oefeningen om te stretchen en het lichaam krachtiger te maken:

Blauwe Blauwe Arizona Voor Dames Jeans Arizona UTdxwqBp

3 Tips voor meer leningheid

Dit vind jij ook leuk!

Download direct ons gratis Ebook t.w.v. € 17! Laat je email achter en je kan meteen beginnen met lezen! Ook word je gratis lid van onze nieuwsbrief met leuke Yoga tips en info!Dames Killtec Waterdichte Jassen Ademende Voor

Hals In Ademende Super Maat Shirts Heren Ronde Voor M natural Met UwA4x

Over de auteur

Melanie

Mede-oprichtster van Happy with Yoga. Samen met Rolf reis ik de wereld rond om Yogalessen, en events te organiseren en te geven. E-RYT®500, YACEP®, Zuna Yoga® Certified | Hatha Vinyasa | Meditatie | Yoga Nidra | Yin Yoga | Kinderyoga | Yogablogger | Spreker.

Laat een reactie achter Cancel Reply

Heren Heatgear Ademende Voor Shirts Under Armour HwEEqX08T

Jassen Dames Voor Maat Waterdichte Peak Ademende Ice In M zxt8ngqS

Waar ben je naar op zoek?

Wie zijn wij?


Rolf & Melanie. Twee 'down-to-earth' Yogi's met als missie zoveel mogelijk mensen inspireren het beste in zichzelf naar boven te halen door Yoga! En: We love to travel!

Download direct ons gratis Ebook t.w.v. € 17! Laat je email achter en je kan meteen beginnen met lezen!


Waterdichte Ademende Voor Dames Killtec Jassen Als je het Ebook download word je gratis lid van onze nieuwsbrief met leuke Yoga tips en info!

Evenementen & Workshops

Leer Yoga Stap voor Stap vanaf de Basis in onze Online Beginnerscursus!

Doe mee met onze Online Mindfulness Cursus:

Online Yoga Nidra Programma:Killtec Voor Jassen Ademende Dames Waterdichte

Yoga Nidra – Reis door de chakra’s

Follow ons op Instagram!

Ademende Jassen Waterdichte Voor Dames Killtec
Load More...Follow on Instagram

Abonneer je gratis op ons YouTube kanaal:

Ademende Waterdichte Dames Jassen Voor Killtec 1Zr1xB8

Meest recente berichten

Cursussen

Yoga stap voor stap
Mindfulness voor het dagelijkse leven
Yoga Nidra
Reis door de chakra’s

Recente reacties

  • Tom op 90 procent gezonder eten in minder tijd – 6 tips
  • Sonja Starink op Gezond eten in een gezonde balans! Hoe, wat en waarom?
  • Marjon op Bhastrika ademhaling, een energie-explosie!

Links

Affiliates
Archief
Contact
HWY Academy
In de pers
Laat een review achter!
(Yoga)docenten en andere professionals

Waterdichte Killtec Jassen Ademende Dames Voor dH5wB4nq
Copyright © 2019 - All Rights Reserved - Happy with Yoga
Algemene voorwaarden | Privacy Policy | KVK: 65693671 | BTW: NL856218431B01
Volg ons op Social Media:
Waterdichte Dames Reece Jassen Ademende Voor RPYqxYp
Wij gebruiken cookies om de website beter te laten werken. Ok
Dames Killtec Ademende Jassen Voor Waterdichte